Activiteit

KNNV Week van de Biodiversiteit: Bomenwandeling Huys te Warmont

maandag 20 mei 2024 , 9:30 - 11:30 uur
Illustration

In de Week van de Biodiversiteit organiseert de KNNV afdeling Leiden een bomenwandeling bij Huys te Warmont. Samen met floradeskundige Koen van Zoest ga je op zoek naar bijzondere bladvormen en bloesems. Op deze bijzondere plek is van alles te vinden op gebied van bomen en wie weet vinden we daaronder nog wat late bloeiers van de rijke stinsenflora, kenmerkend voor dit buitenplaatsen als deze.

Er kunnen maximaal 12 deelnemers mee met deze wandeling en je kunt je hiervoor per email aanmelden vanaf 12 mei. Verzamelen bij de ingang van het park aan de Herenweg te Warmond.

Week van de Biodiversiteit 

Deze activiteit is onderdeel van de Week van de Biodiversiteit waarin Natuurvereniging KNNV van 18 t/m 26 mei in het hele land tientallen activiteiten organiseert, zoals excursies, lezingen, cursussen en openbare inventarisaties. 

De Verenigde Naties hebben 22 mei uitgeroepen tot Internationale Dag van de Biodiversiteit. Op die dag staan we wereldwijd stil bij de waarde en rijkdom van het leven op aarde. Biodiversiteit bestaat niet alleen uit de variatie tussen soorten, maar ook de biodiversiteit binnen soorten oftewel de genetische diversiteit en de diversiteit aan ecosystemen waarbinnen al dat leven zich afspeelt

 

Locatie
Buitenplaats Huys te Warmont, Herenweg in Warmond
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 21 jaar
Omschrijving doelgroep 
Natuurliefhebbers met interesse in flora
Illustration
 
Deel dit: