Update

Update bij Perken Huizingastraat

Geplaatst op 8 mei 2024, 11:56 uur
Illustration
Anders

In 2020 hebben we met alle bewoners en veel hulp van Samen aan de Slag de twee buitenste grasperken beplant met bloeiende planten, tot groot genoegen van straat en buurt. Het zag er prachtig uit, mensen liepen ommetjes om bij ons door de straat te kunnen lopen, de perken trokken ongelooflijk veel insecten en de eikenprocessierups hebben we niet meer gezien. In 2023 echter startten de rioolwerkzaamheden en waar we bang voor waren gebeurde: ondanks afspraken werden de perken als opslag gebruikt en was alles dood en kapot.

Met Samen aan de Slag zijn we rond de tafel gaan zitten en met weer veel goede hulp hebben we de straat opnieuw kunnen inrichten: de gemeente heeft de buitenste perken beplant met onderhoudsarme struikjes, wij hebben de drie binnenste perken beplant met bloeiende planten. Het is nu lente 2024 en het ziet er weer indrukwekkend uit. 

Leerpunten:

1. Als straatbewoners onderhouden we nu 75 m2 in plaats van 150 m2. Dat is beter te doen, omdat niet altijd iedereen kan helpen.

2. In deze perken staan kleinere bloesembomen, wat betekent dat de planten eronder gemakkelijk groeien. In een van de voorgaande perken stonden eiken, dat maakte het onderhoud een stuk lastiger: veel kale plekken en veel onkruid. 

3. We hebben een ontwerp gemaakt met gemakkelijke planten: ooievaarsbek, persicaria, rudbeckia, salvia, smeerwortel, herfstaster, wat grassen, laagblijvende budleia, sierui en kaardebol. In 2023 kwam door de droogte niet alles op, maar veel is teruggekomen en het ziet er nu heel goed uit. 

 

Illustration
 
Deel dit:
Afzender
Heeft betrekking op project
Betrokken locaties