Bericht

Maai Mei Niet

Geplaatst op 3 mei 2024, 11:57 uur
Illustration

Het is je wellicht al opgevallen, overal komen er berichten voorbij over Maai Mei Niet. De Nederlandse variant van No Mow May uit Engeland. 

Stichting Steenbreek, Flora van Nederland, Velt en de Bijenstichting hebben dit jaar de handen ineen geslagen en roepen heel Nederland op om deze maand de grasmaaier lekker in de schuur te laten staan. Minder werk, meer tijd om te genieten van alle prachtige bloemen die in je gazon gaan bloeien. 

In mei worden er veel bestuivers actief en is het belangrijk dat er ook wat voor ze te eten is. Het gaat niet goed met de meeste bestuivers. Als je het natuur nieuws volgt wordt je bijna dagelijks verdrietig van berichten over vlinder en bijensoorten die met 50% of meer zijn afgenomen. Gelukkig kan zoiets simpels als een maandje niet maaien echt een boost geven aan onze gevleugelde tuinbezoekers! Dus de grasmaaier in de schuur, even wachten op een zonnetje en dan lekker met een stoel genieten van je bloeiende gazon :) 

Gardeners World schreef 9 redenen om je gazon niet te maaien!

Via de website van Maai Mei Niet kun je ook meedoen met het doorgeven van de nectarscore van jouw gazon. Mei is pas net begonnen dus schrijf je in via hun website en doe mee! 

Illustration
 
Deel dit: