Bericht

Promotie GroeneStad071 van start

Geplaatst op 25 april 2024, 17:25 uur
Illustration

Vorige week ging de promotie voor dit platform van start en we kunnen wel zeggen dat het echt een feestje was! 

Het begon met een (iets te vroeg) artikel in het Leidsch Dagblad, gevolgd door de Stadskrant op 18 april en ons eerste promofilmpje!

Zaterdagmarkt

Op zaterdag togen we naar de markt bij het Stadhuis in Leiden. Verschillende leden van dit platform hadden aangeboden een paar uurtjes te komen helpen wat absoluut geweldig was! Wie kunnen er beter, dan de leden zelf, vertellen over het leukste nieuwe groene platform van Leiden en omstreken?! De sfeer zat er ondanks de kou en wind erg goed in en we hadden behoorlijk veel aanloop aan de kraam. Iedereen die zich ter plekke inschreef of al een account had kreeg een zakje zaden en een plantje mee.

We hebben leuke gesprekken gehad met leden die gedag kwamen zeggen, mensen die het in de krant hadden gezien, bezoekers van de markt die aangetrokken werden tot de plantjes, kinderen die al lekker op de schooltuin 'de akkerdistel' aan de slag waren en nog veel meer mensen die blij werden van ons initiatief.

De leden die de kou hebben getrotseerd en zo fantastisch hebben geholpen zijn Douwe, Nicole, Margot, Mara en Rita. Ook Willem, de kas chef van de Leidse Kweektuin hielp mee en we kregen ondersteuning van Ben van Samen aan de Slag. Top team! 

Zadenmixen

Speciaal voor de promotie van GroeneStad071 hebben we in overleg met de firma Cruydthoeck 3 verschillende mixen laten samenstellen. Ze zijn inheems en biologisch en afgestemd op verschillend gebruik:

  1. Tegel eruit, bloemenwei erin - een mix voor de arme grond zodat je makkelijk tegels kunt wippen en bloemen kunt zaaien zonder al teveel aan de grond te doen. Zie ook G1 bloemrijk grasland & A6 akkerbloemen
  2. Boomspiegel Bloemenmix - een mix die het ook goed doet met wat meer schaduw. Zie ook O2 onderbegroeiing tuin en A6 akkerbloemen
  3. Gevel & Tuinbloemenmix - een mix ideaal voor een zonnige plek en met een rijke voedingsbodem. Zie ook SN1 snelbloeiende bloemenweide

De leuke kreten op de labels werden verzonnen door leden van dit platform! Zo hadden we: "Breng 071 tot bloei!", "Samen komen we tot bloei" en "Groen Straatgeluk".

Verdere promotie

Deze lente blijven we GroeneStad071 onder de aandacht brengen. Er komen nog een aantal promotiefilmpjes en we staan op de Ontdekmarkten in mei. Verder broeien er nog leuke ideeën dus houd de website in de gaten :) Ook hebben we de social media kanalen van voormalig 'Jaar van de Tuin' omgezet naar GroeneStad071. Tot zover is er FaceBook, Instagram en Twitter. Dus volg ons op je favoriete platform! 


Deel dit: