Bericht

Antillenstraat fleurt op!

Geplaatst op 23 april 2024, 11:32 uur
Illustration

De Antillenstraat ligt er de komende periode een stuk fleuriger bij! Een aantal weken geleden kregen ruim 150 bewoners van deze straat een bloembak voor op hun balkon. Zij konden zelf de plantjes uitkiezen voor in de bakken. 

Op dinsdag gingen het team van Ons Doel en Samen aan de Slag, ondersteund door een aantal collega's van de Gemeente Leiden, al flink aan de slag. Alle bakken werden gevuld met een laagje hydrokorrels en potgrond. Daarna werd de bak voorzien van alvast een plantje, zo zag het er meteen een stuk gezelliger uit. Iedereen pakte flink aan, deze flats hebben geen lift, dus een bezoek aan de sportschool kon die dag worden overgeslagen.

Een dag later konden alle bewoners de rest van hun plantjes ophalen en zo zelf hun bak samenstellen. Er was keuze uit verschillende eetbare planten zoals Rozemarijn, oregano, tijm en munt. Maar ook leuke bloeiers zoals campanula en sleutelbloem. Voor mens en bij dus een leuke mix! 

De plantjes middag werd goed bezocht en zowel de jongsten, hun ouders en ouderen konden hun hart ophalen tussen het groen. Er werd geïnventariseerd of er interesse was voor een gezamenlijke moestuin op het veld tussen de Antillen- en Surinamestraat en dat was er zeker! 

Deze week gingen collega's van Samen aan de Slag op bezoek om te kijken hoe de bakken erbij stonden. Dit overtrof de verwachting aangezien de meeste bakken leuk waren aangekleed met niet alleen de aangeboden planten maar ook waren ingezaaid, voorzien van bollen en andere leuke bloeiende planten. Alle bewoners kregen een flyer met onderhoudstips voor hun nieuwe bak en een uitnodiging voor het spreekuur van de Groencoach tijdens de ontdektmarkt op 29 mei. Ook worden er nog gieters op iedere verdieping geplaatst zodat watergeven van de zomer een fluitje van een cent wordt. 

De vergroeningsactie werd georganiseerd door afdeling Samen aan de Slag in samenwerking met Ons Doel. Ook een vergroeningsactie organiseren met buurtgenoten? Kijk op www.leiden.nl/aandeslag of stuur een mail naar aandeslag@leiden.nl.

Deel dit: