Blogpost

Biobollenfeest

Geplaatst op 7 februari 2024, 12:00 uur
Illustration

De lente laat nog even op zich wachten. Ondanks dat we al veel vogels mogen verwelkomen in onze tuin, omdat we een voerplaats hebben ingericht, is er nog niet heel veel te beleven qua planten. Ik had beloofd dat we vooral zouden gaan kijken en hier en daar wat aanpassen maar in de donkerte van de winter wordt dat kijken vrij snel saai. Om toch iets te kunnen doen met mijn jeukende tuinhanden heb ik nog wat bollen bij elkaar verzameld. Vol goede moed begin december, dan zijn er redelijk wat aanbiedingen. Ik vond bij de Bloemoloog nog een leuke collectie biobollen. Ik bestelde er krokussen, narcissen, zomerklokjes, sieruien, blauwe druifjes, inheemse tulpen en botanische tulpjes. Die konden mooi voor de sneeuw de grond in. We wonen tenslotte tegenover Huys te Warmont dus een beetje stinzenplanten om de boel op te fleuren moet kunnen! 

Vervolgens kreeg mijn wederhelft nog wat biobollen van Samen aan de Slag in zijn kerstpakket, haha, en kwam De Groene Uitdaging in januari met een biobollen weggeefactie voor inwoners van de gemeente Teylingen. Daar hebben we extra krokussen en zomerklokjes aan de collectie kunnen toevoegen voor de rest van de tuin én natuurlijk het gemeentgroen in de straat. Helaas sneeuwde het inmiddels en ik ben niet zo’n held dat ik dan de bollen met een ijspriem de grond in ga werken. Er kwam nog een griepje overheen dus ik schaam mij een beetje om te zeggen dat de laatste bollen pas eind januari met de tuin kennis mochten maken. Oeps!

Ik heb er alle vertrouwen in dat ze toch boven gaan komen maar misschien moeten we nu wat langer staren en wachten op hun lentemagie. Ik zie het als een leuk experiment!  

Illustration
De winterse rommel, of moet ik zeggen rust? Kom maar op met die bollen!
Deel dit: