Blogpost

Tabula Rasa - een nieuwe tuin!

Geplaatst op 18 december 2023, 00:00 uur
Illustration

Na bijna 16 jaar was het ineens zover. We gingen Leiden verlaten. Met veel plezier hebben we gewerkt aan het vergroenen van ons postzegellandgoed in Groenoord-Zuid. Een kleine tuin met 2 bordertjes en verder klinkers en grindtegels werd een groene schaduw oase op het zuiden, haha. De borders werden ieder jaar groter, de eenzame stoofpeer kreeg gezelschap van verschillende bomen en grote heesters, er kwam een vijver die tot 3 keer toe ook groter werd. De groenstrook van de gemeente werd een Samen aan de Slag convenant en ook daar kwamen bomen en heesters. Buurtgenoten liepen graag een blokje om om even door de groene tunnel te lopen en te kijken welke vogels er op de feeders zaten. Putters, mussen, mezen, parkieten, spreeuwen, het was een komen en gaan in ons vogeltuinrestaurant. Ga ik het missen? Ja en nee... Ja ik mis de zwarte els die voor ons slaapkamerraam stond en ons het gevoel gaf in een boomhut te slapen. Nee ik mis niet de drukte van de stad eromheen. Ik heb vooral heel veel zin om opnieuw te beginnen, from scratch!  


Want we zijn naar Warmond verhuist! En ondanks dat ik mijn zwarte els heel erg mis kijk ik nu uit op de rand van een bos. Iedere ochtend ontdekken we nieuwe soorten overvliegende vogels en het gevoel van ruimte is zalig. De tuin is een ‘tabula rasa’ voor ons... een wit doek. Nu hebben we een voor-, zij- en achtertuin, dus dat is een enorme opschaling. En we lonken al naar het gemeentegroen daar weer omheen. Je kunt de groengroeper wel uit de groengroep halen maar de groengroep niet uit de groengroeper, of beter gekozen woorden van gelijkstrekkende waarde 😉  


Ik wil al jarenlang een blog maken, een soort 365 dagen in de tuin van! Dat leek me een leuk project tijdens het Jaar van de Tuin maar dat bleek een beetje te veel van het goede naast een vaste baan en het maken van een tv-programma (en groengroep, en harptrio en en en en). Maar nu? Nu gaan we helemaal opnieuw beginnen en nu kan ik het dan toch echt niet laten! Ik ga jullie meenemen, de nieuwe tuin in. Waar begin je, wat ontdek je. We zijn erg van het rustig aanpakken en bekijken dus verwacht geen tuin make over. Eerder een ontdekkingstocht en rustige tuinevolutie 😉 Kijk je mee? 

Illustration
De groene oase van ons vorige huis.
Deel dit: