Organisatie

Stichting Leiden Oogst

Non-profit

Stichting Leiden Oogst beheert de stadstuinderijen Groentepark Bontekoe (https://www.groenteparkbontekoe.nl/) en Het Zoete Land (https://hetzoeteland.nl/). Op Groentepark Bontekoe verbouwen we groente voor Voedselbank Leiden e.o. Dit project is gestart in 2019 en draait volledig op donaties en subsidies. Het Zoete Land is in 2014 opgezet volgens de formule Community Supported Agriculture en wordt gefinancierd door de bijdragen van oogstdeelnemers en - voor losse projecten - met subsidies.


Als Stichting willen wij een bijdrage leveren aan een gezonde en duurzame voedselomgeving voor inwoners in en om Leiden. Dat doen we door te zorgen voor een nauwe relatie tussen de consument en de productie van voedsel. En door te zorgen voor een gezondere bodem, meer biodiversiteit, en een natuur- en klimaatvriendelijke teelt van groenten en bloemen.

Thema
Eten en drinkenGezondheid / welzijnNatuur / dierenOnderwijsGezonde voeding van een gezonde bodem van dichtbij voor iedereen en met aandacht voor biodiversiteit
Illustration
 
Deel dit:
Contactpersonen van Stichting Leiden Oogst