Annet Gijsman

Bewoner, Actief bij Vrij Groen
Wie is Annet?

Ik woon in Leiden in de Hoge Mors en ik werk zowel thuis als op allerlei locaties. Mijn bedrijf heet Annet Gijsman, gespecialiseerd in verbondenheid.

Mijn werk en hobbies

Als vrijwilliger ben ik actief bij Vrij Groen. Daar doen we vanalles. In de moestuin heb ik o.a. Lichtwortel gekweekt. Thuis heb ik komkommers voor in de kas gezaaid. In december en januari zijn we druk met het kerstbomenasiel. Dit jaar ben ik begonnen meer voor de wilde bijen te doen. Een zandheuvel, bijenhotels e.d. Bloemen hebben we bij Vrij Groen al best veel. Het is een biodiversiteitstuin.


Mijn betaalde werk als specialist eenzaamheid bestaat uit het geven van trainingen, lezingen en workshops aan een breed publiek. Voor mensen die last van eenzaamheid hebben geef ik de cursus Creatief Leven in een aantal gemeentes (o.a. bij Incluzio Leiden; i.s.m. Maatjesopmaat Katwijk en in Zoeterwoude).

Mijn omgeving

Van mij mag het nog veel groener en wat wilder. Ik snap dat het niet voor iedereen hetzelfde is, ik hoop toch dat meer mensen hun tuin egel- en bijvriendelijker maken. Vogelvriendelijk vind ik ook fijn, maar ja, we hebben wel katten....

Mijn droom

Ik ben hier tot leven gekomen, ontstaan uit de verbinding van mijn ouders en onze voorouders. Ik vind Leiden geweldig. We zijn na Den Haag de dichtstbevolkte stad van Nederland, dus we doen het hartstikke goed samen. Ik vind het belangrijk om vriendelijk met elkaar om te gaan en goed voor iedereen, de dieren en de natuur te zorgen. Ik vind het super dat er steeds meer groene en heel positieve initiatieven zijn.

Organisaties waaraan Annet verbonden is