Vacature/hulpvraag

Bestuursleden gezocht voor de Vrienden van de Leidse Hout

Geplaatst op 9 februari 2024, 17:30 uur

De Vereniging van Vrienden van de Leidse Hout zoekt op korte termijn nieuwe bestuursleden! Voelt u/jij zich betrokken bij Volkspark de Leidse Hout als lid, buurtbewoner of gebruiker? Denk dan aan een bestuursfunctie bij onze Vereniging van Vrienden. Enthousiasme en mee willen denken en doen zijn belangrijker dan bestuurservaring. Interesse gewekt? Dan volgt er een gesprek met de voorzitter en een ander bestuurslid om te kijken of onze verwachtingen overeenkomen. Aarzel niet om contact op te nemen!

Wat houdt zo’n bestuursfunctie in?

Naast de voorzitter, de secretaris en de penningmeester bestaat het bestuur uit meerdere algemene leden. We vergaderen ongeveer elke twee maanden over de onderwerpen die spelen. Dit zijn algemene onderwerpen zoals overleg met de gemeente over beleid en beheer, samenwerking met andere organisaties en vragen die op ons afkomen. Daarnaast hebben we behoorlijk wat eigen activiteiten waarbij vrijwilligers betrokken zijn, zoals de Groengroep, Team Zwerfafval, de themawandelingen/natuurexcursies, de serie Leidse Houtboekjes en de zomerse zondagmiddagconcerten. Hierbij zijn de bestuursleden zelf actief en/of sturen coördinatoren aan. De eindverantwoordelijkheid, ook voor de uitvoerende taken, ligt altijd bij het bestuur.

Waarom zoeken jullie nieuwe bestuursleden?

Onze gewaardeerde bestuursleden Maarten Vrieze en Lieke van Boven willen tijd vrij maken voor andere hobby’s. Zij leggen na vele jaren hun bestuurstaken neer, maar blijven nog wel actief en zijn beschikbaar om taken over te dragen. Maarten coördineert de Groengroep en onderhoudt, naast de voorzitter, contact met de gemeente. Lieke organiseert natuurexcursies voor scholen en voor leden en derden. Daarnaast zit zij namens het bestuur in de redactie van de boekjes die wij uitgeven. Zij is ook vice-voorzitter en achtervang voor de secretaris. Nieuwe bestuursleden hebben ruimte voor het toeleggen op bepaalde interesses of eigen inbreng. Van natuureducatie tot klussen (in het groen), van bedrijfssponsoring tot muziekprogrammatie. Over het laatste gesproken. Werner Hendriks is in het bestuur gekomen als coördinator van de zondagmiddagconcerten in de Waterlelie. Hij zoekt in eerste instantie vooral een assistent/opvolger daarvoor en zal, op termijn, ook het bestuur verlaten.

Wie zitten er dan nog meer in het bestuur?

De mensen die blijven zitten zijn voorzitter Marlene Simoons, secretaris Nicole van der Linden, penningmeester Leendert Stam en lid Werner Hendriks. Hiervan zijn de drie eerstgenoemden nog relatieve beginners binnen het bestuur, maar daarom niet minder enthousiast en vol ideeën en plannen. Sommige vraagstukken spelen al vele tientallen jaren en komen regelmatig op de agenda terug. Dat weerhoudt ons er niet van nieuwe initiatieven te ontwikkelen en te genieten van ons mooie park! We vergaderen bij een van ons thuis en als daar aanleiding voor is organiseren we een borrel of etentje. De bestuursleden ontvangen geen vergoeding, maar eventuele onkosten kunnen gedeclareerd worden.

Lijkt me leuk! Wat is nu de volgende stap?

Geweldig! Stuur direct een mail naar info@vriendenvandeleidsehout.nl en naar marlenesimoons@xs4all.nl Dan nemen we zo snel mogelijk contact op om een afspraak te maken. Nieuwe bestuursleden worden op de Algemene Ledenvergadering van dinsdag 26 maart a.s. voorgesteld aan de leden.

Organisatie
Vereniging van Vrienden van de Leidse Hout
contactpersoon
Nicole van der Linden
Ingangsdatum
26 maart 2024
Illustration
 
Deel dit: