Expeditie Lunchrondje Einthoven Gebouw

Hoeveel soorten planten, dieren en schimmels leven er rondom het Einthoven Gebouw van Universiteit Leiden? Leiden Biodiversity Network (LBN) roept met Expeditie Stadsnatuur heel Leiden op om van 25 april tot en met 31 mei elke spin, slak, paddenstoel of paardenbloem die ze tegenkomen te tellen en samen minstens 2025 soorten te vinden. Ga je mee om de diversiteit aan soorten te verkennen?
Op donderdag 8 mei neemt de Citizen Science Lab collega's van CWTS en ICLON mee op expeditie rondom onze Einthoven Gebouw. Wij beginnen met een korte uitleg voor collega's in het CWTS Common Room om 12:00 en dan gaan wij op verkenning uit!
Voor omwonende en werkende die met ons mee willen doen, begint de expeditie om 12:30 bij de ingang van de Einthoven Gebouw en duurt ongeveer een uur, maar mensen zijn van harte welkom om langer te blijven waarnemen.
Het Einthoven Gebouw is genaamd naar Willem Einthoven (1860-1927), die hoogleraar in de fysiologie en histologie was. In 1924 kreeg hij de Nobelprijs voor de Fysiologie of Geneeskunde voor de ontdekking van het mechanisme van het elektrocardiogram. In zijn tijd was dit gebouw het Fysiologisch Laboratorium - het eerste in de rij van naoorlogse laboratoria helemaal buiten de stad. Kenmerkend voor het gebouw is de monumentale opzet, onder meer te zien aan de trappenhuizen, en de ambachtelijke vormgeving die het gebouw ouder doet lijken dan het is.
Het gebouw wordt omringd door veel groen langs de paden en het kanaaltje dat langs het Poelweteringspad loopt. Onze biodiversiteit tellingen in dit gebied leren ons niet alleen welke verschillende soorten in de omgeving leven, maar ook hoe we de biodiversiteit rondom onze gebouwen kunnen blijven ondersteunen en verbeteren. Iedere soort gefotografeerd met de gratis en gebruiksvriendelijke ObsIdentify-app draagt direct bij aan onze kennis.
- 🦋 Download hier de app
- 🌐 Kijk op de website voor meer informatie
- ❓ Stel vragen op het forum over het organiseren van een expeditie, het doen van waarnemingen, het project, of het Leiden Biodiversity Network. Dit helpt anderen met dezelfde vraag om snel een antwoord te vinden!
Zorg ervoor dat je de soorten identificatie-app ObsIdentify hebt geïnstalleerd op je telefoon voordat je vertrekt. Deelname aan deze activiteit is gratis.